Van egy
hasznos tipped?

Vendéglátás: az étel csupán az élmény egy részéért felel!

Étterembe elsősorban a hétköznapitól eltérő ízvilágú, fenséges fogások miatt megyünk, ezért a különböző ételek, desszertek előállításának módja, minősége elsődleges fontosságú egy vendéglátó vagy turisztikai egység sikerének szempontjából.

Keret Vendéglátás: az étel csupán az élmény egy részéért felel!

A felkészült alkalmazottak kiképzése a szakirányú szakács tanfolyamok / különböző cukrász tanfolyamok felelőssége, ezért szakmai fórumokon nem győzzük hangsúlyozni, az oktatás színvonalának folyamatos szinten tartása, sőt, emelése szükséges!

Ám az elkészült ínycsiklandó fogások által nyújtott élmény nem lehet teljes magas színvonalú felszolgálás nélkül. Blogposztunkban a pincéri hivatásba, valamint a pincér tanfolyamok világába adunk betekintést.

Hogy néz ki egy pincér tanfolyam ?

A pincér tanfolyamok változatosan alakulnak, a pár hetes, intenzív gyorstalpalóktól kezdve, 12 hónapos, hétvégi tanrendű oktatásig, széles a skála. A Géniuszplusznál például utóbbira 2017. augusztusi indulással jelentkezhetünk. Lényeges, hogy a pincér tanfolyam használható, gyakorlati tudást is adjon a kötelező elméleti felkészítés mellett – a tanfolyam kiválasztásánál ezért ne legyünk restek az oktatás módszereiről és a gyakorlati idő hosszúságáról érdeklődni! 45 napos gyakornokság például már ideálisnak mondható.

Elviekben a pincér tanfolyamon széles ismereteknek kerülhetünk birtokába, és ha proaktívan állunk hozzá, számottevő rutinra is szert tehetünk. A pincér tanfolyamon elsajátíthatjuk, hogy kell a vendégteret a vendégek fogadása céljából előkészíteni, a protokoll szabályai szerint bemutatni a választékot, ételt-italt ajánlani, a kiválasztott fogásokat rendelésbe venni – természetesen azok előírásszerű felszolgálásával együtt. A munkaterület és árukészlet koordinálásából, valamint a felszolgálandó étel-ital mennyiségi és minőségi ellenőrzéséből a tanfolyamot sikeres vizsgával szintén zárók szintén érdemi részt vehetnek ki. Ne felejtsük el a pincérszakmával járó kasszálási és számla kiállítási kötelezettséget sem!

A legtöbb pincér tanfolyam ma már különös figyelmet fordít az idegen nyelvű felszolgálás oktatására is, így tanulmányainkat követően külföldön, de akár óceánjáró hajón is bátran elhelyezkedhetünk.

A pincértanfolyamon túl: kiből lesz jó pincér?

A pincér szakma bel-és kültéren is a vendéglátóipar és turizmus legkeresettebbikjei közé tartozik, melyet ráadásul viszonylag magas fizetéssel honorálnak. Ám pincérnek – mint oly sok foglalkozás képviselőjének – valamelyest születni kell. Mozgalmas munkára vágyóknak, azoknak, akik jól tűrik, sőt szeretik a vendéglátással járó stresszt, a rugalmas (sokszor éjszakai) munkaidőt pedig sokkal vonzóbbnak találják a 9-17 h munkarendnél, a pincéri hivatás ideális választás. Tapasztalatok alapján a ranglétra tetején a precíz, egyben megnyerő modorú pincérek helyezkednek el – mind szakmailag, mind fizetés szempontjából. Ha pedig külföldi munkavállalás a cél, az erős alapfokú, de inkább középfokú nyelvtudás elengedhetetlen a vendéglátásban való érvényesüléshez!

Weboldal címe: www.geniuszplusz.hu

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI TANFOLYAM, KÉPZÉS TIPPEK

Köttetés gyorsan és olcsón

Köttetés gyorsan és olcsón

Az egyetem végére eléggé besűrűsödtek a dolgok, az utolsó félévben már dolgoztam is, de szerencsére mindennel elkészültem időben. Ehhez azonban kellett az azonnali szakdolgozat kötés.

Arcfestő tanfolyam Budapesten

Arcfestő tanfolyam Budapesten

Egy kis pluszpénzt szerettünk volna szerezni az ösztöndíj mellé a szobatársammal. Egy ismerősünk éppen gyerekrendezvényekhez keresett munkaerőt, csak egy arcfestő tanfolyam elvégzésére volt szükség.

Dobd kukába az önéletrajz sablonokat!

Dobd kukába az önéletrajz sablonokat!

Csomó önéletrajz minta van a neten, elég csak behelyettesíteni a saját adatokkal a sablonokat, és már küldhető is a CV... Kár, hogy nem érnek semmit, szinte lehetetlen velük állást találni. Miért?

CAD-CAM tanfolyam és más titokzatos elnevezések

CAD-CAM tanfolyam és más titokzatos elnevezések

Egyre többen érdeklődnek manapság a CNC technikusi és a CAD-CAM tanfolyamok iránt, amelyekkel nemcsak itthon, hanem külföldön is jól el lehet helyezkedni. De mit is takarnak ezek a szakmák?

A jobb agyféltekés rajzolás módszere

A jobb agyféltekés rajzolás módszere

Egyre többet hallani arról, hogy a rajzolás nem tehetség kérdése, hanem bárki számára elsajátítható dolog. A jobb agyféltekés rajzolás tanfolyamok legalábbis ezt ígérik, de vajon tényleg így van?