Van egy
hasznos tipped?

CAD-CAM tanfolyam és más titokzatos elnevezések

Egyre többen érdeklődnek manapság a CNC technikusi és a CAD-CAM tanfolyamok iránt, amelyekkel nemcsak itthon, hanem külföldön is jól el lehet helyezkedni. De mit is takarnak ezek a szakmák?

Keret CAD-CAM tanfolyam és más titokzatos elnevezések

A CNC gép gyakorlatilag egy számítógép által vezérelt gyártó berendezés, amely képes legyártani a szoftverrel lemodelezett alkatrészt. Értelemszerűen a CNC technikus ezt kezeli, értenie kell a gép szoftveréhez, a paraméterezéshez, vezérléshez, beállításokhoz. Az OKJ-s CNC tanfolyamon az ehhez szükséges tudást lehet elsajátítani.

A CAD-CAM tanfolyam egy kicsit továbbmegy ennél: a CAD-CAM informatikus feladata a műszaki rajzok alapján elkészíteni a megfelelő számítógépes modelleket, ellenőrizve a legyárthatóság, anyagszükséglet és minőség, stb. tulajdonságokat. Az általa készített (programozott) modelleket gyártja le a CNC géppel a technikus.

Fentiekből kiderül, miért olyan keresettek az ilyen végzettségű emberek, hiszen gyakorlatilag minden ipari területen szükség van rájuk. Legyen szó bármilyen alkatrészről, a modern gyártástechnológia ma már mindenütt CAD szoftverekkel és CNC gépekkel zajlik.

Weboldal címe: geniuszplusz.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI TANFOLYAM, KÉPZÉS TIPPEK

Ha szakszerű fordításra van szüksége

Ha szakszerű fordításra van szüksége

Az élet számtalan területén lehet szükségünk gyors, professzionális fordításra. Állhat üzleti, egészségügyi, magánügy a háttérben, így válasszunk sokrétű tevékenységi körrel bíró fordítóirodát!

Ma mindenhol ez számít: jól tudni angolul

Ma mindenhol ez számít: jól tudni angolul

Ma már rengetegen tudnak angolul, hiszen elég az élet bármely területét nézni, szinte elengedhetetlenné vált az angol nyelv valamilyen szintű ismerete. Da vajon angol fordítás terén is jó mindenki?

Vendéglátás: az étel csupán az élmény egy részéért felel!

Vendéglátás: az étel csupán az élmény egy részéért felel!

Étterembe elsősorban a hétköznapitól eltérő ízvilágú, fenséges fogások miatt megyünk, ezért a különböző ételek, desszertek előállításának módja, minősége elsődleges fontosságú egy vendéglátó vagy turisztikai egység sikerének szempontjából.

Köttetés gyorsan és olcsón

Köttetés gyorsan és olcsón

Az egyetem végére eléggé besűrűsödtek a dolgok, az utolsó félévben már dolgoztam is, de szerencsére mindennel elkészültem időben. Ehhez azonban kellett az azonnali szakdolgozat kötés.

Arcfestő tanfolyam Budapesten

Arcfestő tanfolyam Budapesten

Egy kis pluszpénzt szerettünk volna szerezni az ösztöndíj mellé a szobatársammal. Egy ismerősünk éppen gyerekrendezvényekhez keresett munkaerőt, csak egy arcfestő tanfolyam elvégzésére volt szükség.