Van egy
hasznos tipped?

A jobb agyféltekés rajzolás módszere

Egyre többet hallani arról, hogy a rajzolás nem tehetség kérdése, hanem bárki számára elsajátítható dolog. A jobb agyféltekés rajzolás tanfolyamok legalábbis ezt ígérik, de vajon tényleg így van?

Keret A jobb agyféltekés rajzolás módszere

Jómagam szkeptikus voltam a dologgal kapcsolatban, viszont mindig is érdekelt, hogy miért tudnak egyesek élethűen rajzolni, míg mások rajzain egy fát is könnyű összetéveszteni egy tehénnel... Például az én rajzaim ilyenek voltak :) Mivel épp akadt némi szabadidőm, beiratkoztam egy jobb agyféltekés rajztanfolyamra, amit úgy hirdettek meg, hogy elsősorban nem rajzolni vagy festeni tanítanak majd, hanem egy újfajta látásmóddal nézni a dolgokat – és ennek köszönhetően fogok tudni aztán királyul rajzolni, mert máshogy tudom megfigyelni a részleteket.

Kíváncsian mentem az első nap a jobb agyféltekés rajz suliba, ahol hozzám hasonlóan főként felnőtt tanulók voltak a csoportban. Első feladatként le kellett rajzolnom a saját kezemet, majd a saját arcomat. Hát mit ne mondjak, a kéz még csak-csak sikerült, bár nem nyert volna díjat egy óvodás rajzversenyen, viszont a fejem mindenre hasonlított, csak rám nem. A tényleges gyakorlatok csak ezután kezdődtek, és elég furák is voltak köztük, amik mind azt segítették, hogy a jobb agyféltekés látásmódot tudjuk előhívni, vagyis azt az agyféltekét mozgassuk meg, ami a kreativitásért felel.

Tulajdonképpen a 4 napos jobb agyféltekés rajzolás alatt mindvégig ezt csináltuk: feladatokat, amik segítettek átbillenteni minket ebbe a másik látásmódba, és úgy rajzoltunk. És én lepődtem meg a legjobban, amikor látványosan javulni kezdtek a rajzaim. Az utolsó napon ismét le kellett rajzolnunk a kezünket és arcunkat. Az eredmény? Megdöbbentő volt számomra, és a többiek számára is. Ha egymás mellé teszem az első napi, és az utolsó napi rajzokat, hihetetlennek tűnik, hogy mindet én csináltam. Az óvodás szinttől eljutottam arra a szintre, hogy élethűen tudom lerajzolni a dolgokat! Persze alapos megfigyelés után, és egyelőre még képzeletből nem megy vagy mozgó modellről, de majd azt is megtanulom, mert most már tudom, hogy lehet.

Szóval a jobb agyféltekés rajzolás bizony nem kamu, és valójában a tehetségesnek mondott rajzművészek, festők titka abban rejlik, hogy ők maguktól képesek voltak ezt a másfajta látásmódot alkalmazni és tökélyre fejleszteni. De tényleg megtanulható bárkinek!

Weboldal címe: www.anaharta.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI TANFOLYAM, KÉPZÉS TIPPEK

Ha szakszerű fordításra van szüksége

Ha szakszerű fordításra van szüksége

Az élet számtalan területén lehet szükségünk gyors, professzionális fordításra. Állhat üzleti, egészségügyi, magánügy a háttérben, így válasszunk sokrétű tevékenységi körrel bíró fordítóirodát!

Ma mindenhol ez számít: jól tudni angolul

Ma mindenhol ez számít: jól tudni angolul

Ma már rengetegen tudnak angolul, hiszen elég az élet bármely területét nézni, szinte elengedhetetlenné vált az angol nyelv valamilyen szintű ismerete. Da vajon angol fordítás terén is jó mindenki?

Vendéglátás: az étel csupán az élmény egy részéért felel!

Vendéglátás: az étel csupán az élmény egy részéért felel!

Étterembe elsősorban a hétköznapitól eltérő ízvilágú, fenséges fogások miatt megyünk, ezért a különböző ételek, desszertek előállításának módja, minősége elsődleges fontosságú egy vendéglátó vagy turisztikai egység sikerének szempontjából.

Köttetés gyorsan és olcsón

Köttetés gyorsan és olcsón

Az egyetem végére eléggé besűrűsödtek a dolgok, az utolsó félévben már dolgoztam is, de szerencsére mindennel elkészültem időben. Ehhez azonban kellett az azonnali szakdolgozat kötés.

Arcfestő tanfolyam Budapesten

Arcfestő tanfolyam Budapesten

Egy kis pluszpénzt szerettünk volna szerezni az ösztöndíj mellé a szobatársammal. Egy ismerősünk éppen gyerekrendezvényekhez keresett munkaerőt, csak egy arcfestő tanfolyam elvégzésére volt szükség.